Å være en ansatt i et selskap er ikke alltid en lett oppgave. Men det å være sjef, er en mye vanskeligere og mer krevende jobb. Organisering av ansatte, svare på spørsmål, sikre selskapets fremdrift og store beslutninger, enhver sjef har en stressende og utfordrende daglig rutine – som bærer med seg et stort ansvar.

En vanlig feil blant sjefer er i prosessen av å ta ansvar eller forvente at andre, ansatte skal ta ansvar for sine handlinger, uten å gi sin støtte.
Selv om det kan virke skremmende for sjefen selv, er det å ta ansvar en essensiell og stor del av rollen – selskapets suksess hviler på skuldrene til sjefen.

Enten det er å ta ansvar når alt går i henhold til planene eller å stå opp og ta ansvar når selskapet har problemer, må sjefen ta en ledende rolle, noe navnet tilsier. Noen sjefer har en tendens til å vise sin støtte når alt går bra med selskapet, men når problemene dukker opp forventer de at deres ansatte skal stå opp og ta ansvar for sine handlinger.

Likevel, å forvente dette er først og fremst ikke riktig, og samtidig ikke veldig sannsynlig – de ansatte kan stå opp og vise sin støtte kun når sjefen gjør det først. Individuelle ansattes handlinger er mer eller mindre et resultat av sjefens metoder. Så, i tillegg til å vise sin støtte i gode tider, er det å oppmuntre sine ansatte i vanskelige situasjoner veldig viktig, ikke bare for de ansatte, men også for selskapet.

Det å være sjef er det samme som å være en leder – og en god leder støtter alltid sine ansatte og tilbyr hjelp. Å være en slik person krever en sterk og ansvarlig personlighet som promoterer selskapet.

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Navn

e-post